Kabeljauw soorten

Kabeljauw uit de oven

Als visliefhebber ben je vast bekend met de heerlijke smaak van kabeljauw. Maar wist je dat er verschillende soorten kabeljauw zijn? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende kabeljauw soorten, hun kenmerken en waar ze voorkomen.

Atlantische kabeljauw (Gadus morhua)

De Atlantische kabeljauw, ook wel bekend als de gewone kabeljauw, is een van de meest voorkomende soorten kabeljauw. Deze vis wordt voornamelijk gevonden in de koude wateren van de Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot aan de kusten van Noord-Amerika. De Atlantische kabeljauw staat bekend om zijn stevige vlees en milde smaak, waardoor het een populaire keuze is voor vele gerechten.

Pacifische kabeljauw (Gadus macrocephalus)

De Pacifische kabeljauw, ook wel bekend als de Alaska kabeljauw, is een andere veelvoorkomende soort kabeljauw. Deze vis wordt voornamelijk gevonden in de koude wateren van de Stille Oceaan, van Alaska tot aan Japan. De Pacifische kabeljauw heeft een iets zachtere smaak dan de Atlantische kabeljauw, maar is nog steeds zeer geliefd onder visliefhebbers.

Zwarte kabeljauw (Gadus morhua)

De zwarte kabeljauw, ook wel bekend als de koolvis, is een andere variant van de kabeljauw familie. Deze vis wordt voornamelijk gevonden in de wateren rondom IJsland en de Noordzee. De zwarte kabeljauw heeft een diepere, meer uitgesproken smaak dan de Atlantische en Pacifische kabeljauw, waardoor het een favoriet is in vele gerechten.

Andere kabeljauw soorten

Naast de bovengenoemde kabeljauw soorten zijn er nog vele andere varianten te vinden over de hele wereld. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Groenlandse kabeljauw, de Arctische kabeljauw en de Kaapverdische kabeljauw. Elk van deze soorten heeft zijn eigen unieke kenmerken en smaakprofiel, waardoor er voor iedereen wel een favoriete kabeljauw te vinden is.

Of je nu kiest voor de stevige Atlantische kabeljauw, de zachte Pacifische kabeljauw of de diepe smaak van de zwarte kabeljauw, één ding is zeker: kabeljauw is een veelzijdige en smaakvolle vis die in vele gerechten tot zijn recht komt. Probeer eens een van de verschillende kabeljauw soorten uit en ontdek welke jouw favoriet is!

Plaats een reactie