Kabeljauw Albert Heijn: alles wat je moet weten over deze vissoort

Kabeljauw uit de oven

Als je op zoek bent naar een gezonde en smaakvolle vis, dan is kabeljauw van Albert Heijn een uitstekende keuze. Deze vissoort staat bekend om zijn milde smaak en stevige structuur, waardoor het perfect is voor allerlei gerechten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over kabeljauw van Albert Heijn, van de voedingswaarde tot de bereidingswijze.

Voedingswaarde van kabeljauw

Kabeljauw is een magere vissoort die rijk is aan eiwitten en gezonde vetten. Het bevat ook verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, vitamine D en selenium. Daarnaast is kabeljauw een goede bron van omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezond hart en bloedvaten.

Per 100 gram bevat kabeljauw gemiddeld:

  • Calorieën: 82
  • Eiwitten: 18 gram
  • Vetten: 0,7 gram
  • Koolhydraten: 0 gram

Bereidingswijze van kabeljauw

Kabeljauw van Albert Heijn is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid. Hier zijn een paar suggesties:

  • Gebakken kabeljauw: Verhit wat olie in een pan en bak de kabeljauwfilet aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
  • Gestoomde kabeljauw: Leg de kabeljauwfilet in een stoommandje en stoom deze in ongeveer 10-15 minuten gaar. Serveer met gestoomde groenten en rijst.
  • Gegrilde kabeljauw: Marineer de kabeljauwfilet in een mengsel van olijfolie, knoflook en kruiden naar keuze. Gril de vis vervolgens op de barbecue of in de grillpan.

Waarom kabeljauw van Albert Heijn?

Albert Heijn staat bekend om zijn hoge kwaliteit visproducten, waaronder kabeljauw. De vis wordt vers geleverd en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Daarnaast is kabeljauw van Albert Heijn duurzaam gevangen, wat betekent dat er rekening wordt gehouden met het behoud van visbestanden en het milieu.

Door te kiezen voor kabeljauw van Albert Heijn, kies je niet alleen voor een gezonde en smaakvolle vis, maar ook voor een duurzame optie die bijdraagt aan een gezonde oceanen.

Conclusie

Kabeljauw van Albert Heijn is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een gezonde en duurzame vissoort. Met zijn milde smaak en stevige structuur is kabeljauw veelzijdig en geschikt voor allerlei gerechten. Probeer het eens uit en geniet van de heerlijke smaak en voedingswaarde van kabeljauw van Albert Heijn!

Plaats een reactie