Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht om vanavond op tafel te zetten? Dan is kabeljauw in tomatensaus misschien wel precies wat je zoekt. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk te bereiden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over kabeljauw in tomatensaus en delen we een heerlijk recept met je.
Wat is kabeljauw in tomatensaus?
Kabeljauw in tomatensaus is een gerecht dat bestaat uit stukjes kabeljauwfilet die worden gestoofd in een saus van tomaten, kruiden en groenten. Het is een gezonde en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Kabeljauw is een magere vissoort die rijk is aan eiwitten en omega-3 vetzuren, wat het een goede keuze maakt voor een gezonde maaltijd.
Waarom kabeljauw in tomatensaus?
Kabeljauw in tomatensaus is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Tomaten zijn rijk aan vitamines en mineralen, en bevatten daarnaast ook lycopeen, een krachtige antioxidant die kan helpen bij het voorkomen van bepaalde ziektes. Door kabeljauw te combineren met tomatensaus krijg je dus een maaltijd boordevol voedingsstoffen.
Hoe maak je kabeljauw in tomatensaus?
Om kabeljauw in tomatensaus te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 400 gram kabeljauwfilet
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en laat de saus een paar minuten pruttelen. Leg de kabeljauwfilet in de saus en laat het geheel nog zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de vis gaar is. Serveer de kabeljauw in tomatensaus met wat gekookte rijst of aardappelen en geniet van een heerlijke maaltijd!
Conclusie
Kabeljauw in tomatensaus is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Door kabeljauw te combineren met tomatensaus krijg je een maaltijd boordevol voedingsstoffen en smaak. Probeer dit gerecht eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken!