Hoeveel kabeljauw per persoon

Kabeljauw uit de oven

Als je van plan bent om kabeljauw te serveren tijdens een diner of een speciale gelegenheid, is het belangrijk om te weten hoeveel kabeljauw je per persoon moet berekenen. Het is altijd handig om een goede inschatting te maken, zodat je genoeg vis hebt voor al je gasten. In dit artikel zullen we bespreken hoeveel kabeljauw je per persoon moet rekenen en enkele handige tips geven om ervoor te zorgen dat je diner vlekkeloos verloopt.

Hoeveel kabeljauw heb je nodig per persoon?

Als richtlijn kun je ongeveer 150-200 gram kabeljauw per persoon rekenen. Dit is een goede hoeveelheid om ervoor te zorgen dat je gasten voldoende vis hebben om van te genieten. Natuurlijk kan de hoeveelheid kabeljauw per persoon variëren, afhankelijk van de eetlust van je gasten en of er nog andere gerechten geserveerd worden.

Als je een uitgebreid diner plant en er meerdere gangen geserveerd worden, kun je ervoor kiezen om iets minder kabeljauw per persoon te rekenen. In dat geval kun je denken aan ongeveer 100-150 gram kabeljauw per persoon. Het is altijd handig om rekening te houden met de rest van het menu en de portiegrootte van de andere gerechten.

Handige tips voor het bereiden van kabeljauw

Als je kabeljauw gaat bereiden, zijn er een paar handige tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat de vis perfect gaar en smaakvol is:

  • Zorg ervoor dat de kabeljauw goed ontdooid is voordat je het gaat bereiden. Laat de vis langzaam ontdooien in de koelkast voor het beste resultaat.
  • Marineer de kabeljauw met kruiden en specerijen naar keuze voor extra smaak. Citroen, knoflook en dille zijn bijvoorbeeld heerlijke smaakmakers voor kabeljauw.
  • Bak de kabeljauw kort en krachtig in een hete pan voor een knapperige korst en een sappige binnenkant. Zorg ervoor dat je de vis niet te lang bakt, anders kan hij droog worden.
  • Serveer de kabeljauw met een smakelijke saus of een frisse salade voor een complete maaltijd. Kabeljauw is heerlijk te combineren met allerlei bijgerechten.

Conclusie

Door rekening te houden met de hoeveelheid kabeljauw per persoon en enkele handige tips te volgen voor het bereiden van de vis, kun je ervoor zorgen dat je diner een groot succes wordt. Met de juiste planning en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat al je gasten genieten van een heerlijke maaltijd met kabeljauw als hoofdgerecht. Dus, bereken de juiste hoeveelheid kabeljauw per persoon en geniet van een smakelijk diner!

Plaats een reactie