Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond recept voor kabeljauw in de oven met Italiaanse groenten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar zit ook boordevol smaak en voedingsstoffen. In dit artikel delen we stap voor stap hoe je dit heerlijke gerecht kunt bereiden.
Ingrediënten:
- 4 kabeljauwfilets
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en rode ui tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgette en paprika toe en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano en basilicum toe en laat het geheel nog even pruttelen.
- Schenk het groentemengsel over de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
- Bak de kabeljauw in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot de vis gaar is.
- Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de kabeljauw met de Italiaanse groenten.
Voedingswaarde:
Dit gerecht is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel gezond. Kabeljauw zit boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren, terwijl de Italiaanse groenten zorgen voor een flinke dosis vitaminen en mineralen. Een perfecte combinatie dus voor een voedzame maaltijd!
Probeer dit recept voor kabeljauw in de oven met Italiaanse groenten eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken. Het is een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond, maar ook zeker geschikt om te serveren tijdens een etentje met vrienden of familie. Eet smakelijk!