Diepvries kabeljauw in de oven

Kabeljauw uit de oven

Diepvries kabeljauw in de oven is een snelle en gemakkelijke manier om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Kabeljauw is een populaire vissoort vanwege zijn milde smaak en malse textuur. Door diepvries kabeljauw te gebruiken, hoef je niet naar de visboer te gaan en kun je altijd een voorraadje in de vriezer hebben liggen voor een last-minute diner.

Waarom diepvries kabeljauw?

Diepvries kabeljauw is een handige optie voor drukke dagen wanneer je geen tijd hebt om verse vis te halen. Het is net zo voedzaam als verse vis en behoudt zijn smaak en textuur goed wanneer het correct wordt bereid. Bovendien is diepvries kabeljauw vaak goedkoper dan verse vis, waardoor het een budgetvriendelijke keuze is.

Hoe bereid je diepvries kabeljauw in de oven?

Om diepvries kabeljauw in de oven te bereiden, volg je deze eenvoudige stappen:

Stap 1: Ontdooien

Haal de kabeljauw uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast. Dit proces kan enkele uren duren, afhankelijk van de dikte van de vis. Zorg ervoor dat de kabeljauw volledig ontdooid is voordat je het gaat bereiden.

Stap 2: Voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal lichtjes in met olie of boter om te voorkomen dat de vis blijft plakken.

Stap 3: Kruiden

Breng de kabeljauw op smaak met kruiden naar keuze, zoals citroen, knoflook, peper en zout. Je kunt ook wat olijfolie over de vis druppelen voor extra smaak en vochtigheid.

Stap 4: Bakken

Plaats de gekruide kabeljauw in de voorverwarmde oven en bak het gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. De kabeljauw is gaar wanneer het gemakkelijk uit elkaar valt en een mooie goudbruine kleur heeft.

Recepten met diepvries kabeljauw

Naast het bakken van diepvries kabeljauw in de oven, zijn er tal van andere heerlijke recepten die je kunt uitproberen. Hier zijn een paar ideeën:

Gegrilde kabeljauw met groenten

Marineer de ontdooide kabeljauw in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden naar keuze. Gril de vis samen met groenten zoals paprika, courgette en cherrytomaten voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Kabeljauw en papillote

Verpak de ontdooide kabeljauw samen met groenten en kruiden in aluminiumfolie en bak het in de oven. De vis stoomt in zijn eigen vocht en behoudt zo zijn sappigheid en smaak.

Kabeljauw curry

Bak stukjes kabeljauw samen met een currysaus van kokosmelk, kerrie, gember en knoflook. Serveer de curry met rijst en naanbrood voor een exotische maaltijd.

Conclusie

Diepvries kabeljauw in de oven is een handige en smakelijke optie voor een snelle en gezonde maaltijd. Met de juiste bereidingswijze en wat creativiteit kun je eindeloos variëren met recepten en smaken. Probeer het zelf en ontdek de veelzijdigheid van deze heerlijke vis!

Plaats een reactie