Kabeljauw recepten bakken

Kabeljauw uit de oven

Ben je op zoek naar heerlijke recepten om kabeljauw te bakken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kabeljauw is een veelzijdige vis die zich uitstekend leent voor verschillende bereidingswijzen, waaronder bakken. In dit artikel delen we een aantal smakelijke kabeljauw recepten die je eenvoudig thuis kunt maken.

Gebakken kabeljauw met citroen en kruiden

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Verse kruiden naar keuze (bijv. peterselie, dille, tijm)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng het citroensap, knoflook, kruiden, zout en peper in een kom.
  3. Bestrijk de kabeljauwfilets met het citroenmengsel en laat even marineren.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kabeljauwfilets aan beide kanten goudbruin.
  5. Leg de gebakken kabeljauwfilets in een ovenschaal en bak ze nog 10-15 minuten in de oven.
  6. Serveer de gebakken kabeljauw met bijgerechten naar keuze.

Krokante kabeljauwfilet met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • Panko (Japans broodkruim) of paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper.
  3. Haal de kabeljauwfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de Parmezaanse kaas en panko.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kabeljauwfilets aan beide kanten knapperig en goudbruin.
  5. Leg de gebakken kabeljauwfilets op een bakplaat en bak ze nog 10-15 minuten in de oven.
  6. Serveer de krokante kabeljauwfilets met een frisse salade en eventueel wat citroenpartjes.

Kabeljauw in tomatensaus met olijven en kappertjes

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Handvol groene olijven, gehalveerd
  • Handvol kappertjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de tomatenblokjes, olijven en kappertjes toe en laat de saus even pruttelen.
  3. Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat ze zachtjes gaar worden.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en garneer met verse basilicumblaadjes.
  5. Serveer de kabeljauw in tomatensaus met rijst of pasta.

Met deze heerlijke kabeljauw recepten kun je eindeloos variëren en genieten van de smaakvolle en gezonde vis. Probeer ze uit en verras jezelf en je gasten met een heerlijke maaltijd!

Plaats een reactie