Kabeljauw bakken hoe lang

Kabeljauw uit de oven

Ben je van plan om kabeljauw te bakken, maar weet je niet precies hoe lang je dit moet doen? In dit artikel geven we je alle tips en tricks om de perfect gebakken kabeljauw op tafel te zetten. Het bakken van kabeljauw is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om de juiste timing te hanteren om te voorkomen dat de vis te droog wordt.

Stap 1: Kies de juiste kabeljauw

Voordat je begint met het bakken van kabeljauw, is het belangrijk om de juiste vis te kiezen. Kabeljauw is een veelzijdige vis die zowel vers als diepgevroren verkrijgbaar is. Verse kabeljauw heeft de voorkeur, maar diepgevroren kabeljauw kan ook een goede optie zijn als verse vis niet beschikbaar is. Zorg er wel voor dat de kabeljauw van goede kwaliteit is en geen tekenen van bederf vertoont.

Stap 2: Bereid de kabeljauw voor

Voordat je de kabeljauw gaat bakken, is het belangrijk om de vis goed voor te bereiden. Spoel de kabeljauw af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden of specerijen naar keuze. Je kunt er ook voor kiezen om de kabeljauw te marineren voor extra smaak.

Stap 3: Verhit de pan

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie of boter toe. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de kabeljauw toevoegt, zodat de vis een mooi knapperig korstje krijgt.

Stap 4: Bak de kabeljauw

Leg de kabeljauw voorzichtig in de verhitte pan en bak hem aan elke kant gedurende 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. De kabeljauw is gaar wanneer hij gemakkelijk uit elkaar valt en een mooie goudbruine kleur heeft. Zorg ervoor dat je de kabeljauw niet te lang bakt, anders wordt hij droog en taai.

Stap 5: Serveer de kabeljauw

Zodra de kabeljauw gaar is, haal je hem uit de pan en serveer je hem direct. Je kunt de kabeljauw serveren met bijgerechten zoals groenten, aardappelen of een frisse salade. Voeg eventueel een sausje toe voor extra smaak.

Conclusie

Het bakken van kabeljauw is een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Door de juiste timing te hanteren en de kabeljauw goed voor te bereiden, kun je een heerlijke en smaakvolle maaltijd op tafel zetten. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om de kabeljauw naar jouw smaak te bereiden. Eet smakelijk!

Plaats een reactie