Recept kabeljauw uit de oven

Als u een keer een nieuw en gezond alternatief op uw wekelijkse dieet wilt creëren, dan is een lekker recept kabeljauw uit de oven. Er zijn tal van mogelijkheden met deze bekende magere vis. Kabeljauw staat niet voor niets al bijna twintig jaar op de lijst van kwetsbare dieren. Het is flink overbevist in de vorige eeuw. Er wordt nu elk jaar nog maar een kwart van de eerdere jaarvangst gevangen. Dit betekent overigens niet dat u het niet een keer kunt bereiden omdat het te exclusief is. Kabeljauw is nog goed betaalbaar. Koop het daarom eens bij de plaatselijke supermarkt of viszaak, en probeer daarbij één van de volgende opties.

Mogelijkheden met kabeljauw
Het standaard recept van kabeljauw schrijft voor dat de vis wordt gekruid, eventueel toevoegen van roomkaas en schimmelkaas en het plaatsen van de kabeljauw in de oven. Zorg ervoor dat u de oven niet hoger zet dan 200 graden en niet lager dan 180 graden. Op een hogere temperatuur gaart de vis te hard en valt het snel uit elkaar, terwijl op een lagere temperatuur de vis te traag gaart en u er dus niet zeker van bent dat u het lekker kunt eten. Na vijftien a twintig minuten kunt u de kabeljauw uit de oven halen. Dan kunt u vrijwel zeker aan tafel. Groenten die u eenvoudig kunt combineren met deze vis zijn tomaat en prei. Natuurlijk zijn er tal van recepten, maar deze groenten worden het vaakst erin verwerkt. Tomaat wordt daarbij meestal op de vis mee gegaard. Als u echter niet wilt dat de smaken mengen dan is er een alternatief recept: de kabeljauw in aluminiumfolie wikkelen alvorens u het in de oven schuift.

Bij de kabeljauw kunt u een heerlijke aardappelpuree maken, want dat past er wel goed bij. Ook de knoflooksaus en eiersalade kunt u ideaal combineren met kabeljauw!

De schijf van vijf
Welk recept met kabeljauw uit de oven u ook kiest, het is een gezonde keuze. Doordat kabeljauw een magere vis is, is het gezond en kunt u het tevens veel eten. Het is hierbij ook een belangrijk onderdeel van de schijf van vijf. Naast het feit dat u een lekker nieuw recept maakt, is een gerecht met kabeljauw uit de oven ook nog eens een goede aanvulling op uw huidige dieet.