Kabeljauwfilet uit de oven

Het recept kabeljauwfilet uit de oven is een gezonde en lekkere keuze. Het is niet voor niets dat Jamie Oliver hier zich al een keer op heeft uitgeleefd. Het is immers een simpel, snel en lekker recept. Naast de iets duurdere vis is het recept daarnaast ook niet erg duur, waardoor het in veel huishoudens op het menu zou kunnen komen te staan. Dit is een goed idee, aangezien kabeljauw een magere witte vis is, wat het zeer gezond maakt.

Bereidingswijzen
Kabeljauwfilet uit de oven is op een aantal verschillende manieren te maken. In vrijwel alle recepten wordt de kabeljauwfilet besprenkeld met zout, peper en olijfolie. Het hoofdbestanddeel van de maaltijd wordt op deze manier op smaak gebracht. Als u de smaak van de kabeljauwfilet wenst te isoleren, dan kunt u het inpakken met aluminiumfolie. Als u er een grote mooie schotel van wilt maken dan kun u de overige ingrediënten naar eigen inzicht bijvoegen. Tomaten en prei zijn veel gebruikte groenten bij kabeljauwfilet uit de oven. Zo voegt u de toch al gezonde groenten bij de zo mogelijk nog gezondere kabeljauwfilet. En dit alles is klaar binnen een half uur. Zorg er wel voor dat u de kabeljauwfilet op ongeveer 190 graden gaart. Een andere temperatuur kan het gaarproces beïnvloeden, waardoor u overgare of ondergegaarde kabeljauwfilet op uw bord krijgt.

De kabeljauwfamilie
De kabeljauw heeft nauwe verwanten die u ook een keer kunt proberen om af te wisselen. Andere vissen uit de kabeljauwfamilie zijn de schelvis, de wijting en de heek. Deze vissen behoeven soms wel een iets andere bereiding, maar laat u daar niet door afschrikken. Tweemaal vis eten per week is gezond en maakt u energieker. Het is derhalve aan te raden om te variëren met deze gezonde vissen en hier uw eigen stijl aan te geven om het interessant te houden.