Kabeljauw uit de oven jamie oliver

Eén van de recepten van Jamie Oliver is kabeljauw uit de oven. Jamie Oliver is de grappige, drukke, bekende kok die onder andere is te bewonderen op het kanaal 24-kitchen. Hij heeft meerdere eigen kookboeken geschreven en weet raad met vrijwel elk ingrediënt. Hij staat vooral bekend om lekkere gerechten die binnen vijftien minuten klaar zijn. Hierbij geeft hij aan dat u altijd lekker en gezond kunt eten, ook al heeft u weinig tijd. Ook met kabeljauw uit de oven weet Jamie Oliver wel raad.

Recept van Jamie
Jamie pleit voor het samengaan van de smaken van kabeljauw, kerstomaatjes, verse basilicum en mozzarella. Hierbij heeft u ook nog olijfolie en parmezaan nodig voor de voorbereiding respectievelijk de afwerking. Zoals bij alle recepten van Jamie bent u maar kort bezig. Binnen een half uur heeft u een lekkere kabeljauw op uw bord liggen. Begin met het plaatsen van de kabeljauw op een geoliede plaat. Besprenkel deze met zout, peper en olijfolie, voor de smaak. Plaats daarop de overige ingrediënten. Zorg hierbij dat u de basilicum wel in kleinere stukjes scheurt voordat u het over de kabeljauw drapeert. Laat dit geheel twintig minuten garen en haal daarop een heerlijke kabeljauw uit de oven. Jamie Oliver heeft overigens nog tal van andere recepten aangaande vis.

Gezond en snel
Jamie Oliver pleit voor een snelle, gezonde en lekkere maaltijd. Dit maakt overigens wel dat u veel verschillende ingrediënten in huis moet hebben. In het geval van het recept kabeljauw uit de oven valt dit heel erg mee. En naast dat deze maaltijd snel en lekker is, is het inderdaad heel gezond. Het wordt aanbevolen om twee maal in de week vis te eten. U kunt dus veel variëren met het recept en het naar uw smaak aanpassen. In dat geval heeft u een mooie aanvulling op uw dieet toegevoegd aan uw wekelijkse lijst van maaltijden.