Kabeljauw uit de oven aluminiumfolie

Met een recept voor kabeljauw uit de oven kunt u alle kanten op. Zo kunt u het combineren met soorten kazen, met groenten zoals tomaat en prei of het in aluminiumfolie wikkelen. Kabeljauw is simpel te bereiden, snel klaar, gezond en bovenal erg lekker. Er is wel degelijk een verschil tussen het garen van de kabeljauw met overige ingrediënten of het verpakken van de vis in aluminiumfolie.

Bereiding in folie
Allereerst dient u te bedenken of u de smaak van de kabeljauw wilt laten versmelten met bijvoorbeeld kaas of tomaat. Zo niet, dan is kabeljauw uit de oven gewikkeld in aluminiumfolie een heel goede optie. Zo blijft de smaak van de kabeljauw beter bewaard. Dit betekent overigens niet dat u geen andere ingrediënten mee kunt garen. Dit wordt zelfs aanbevolen, vanzelfsprekend om de maaltijd te completeren. Het conserveren en isoleren van de smaak van de kabeljauw door het in aluminium te wikkelen houdt overigens niet in dat u niets met de vis kunt doen. Het is aan te raden om de vis te kruiden met in ieder geval zout en peper. Olijfolie wordt hierbij ook veel gebruikt.

Een bewuste keuze
In veel supermarkten wordt er nu gesmeten met de term: een bewuste keuze. Kabeljauw is daadwerkelijke een bewuste keuze. Kabeljauw is een magere witte vis, wat het heel gezond maakt. Het is aan te raden om twee maal in de week vis te eten. Kabeljauw past hier prima in. Kabeljauw komt, niet geheel verrassend, uit de familie kabeljauwachtigen samen met: wijting, koolvis, schelvis en heek. Probeer deze andere vissen ook eens om de kabeljauw af te wisselen. Al met al is kabeljauw uit de oven, gewikkeld in aluminiumfolie een fantastische maaltijd die door veel mensen onbekend is en daarmee gemiddeld genomen ondergewaardeerd is in de Nederlandse keuken. Probeer het ook eens!